• Het A-orkest van DES staat sinds januari 2014 onder leiding van Gert-Jan Rongen.

  Gert-Jan Rongen (1964) werd op elf jarige leeftijd lid van Harmonie ‘Semper Unitas’ in zijn woonplaats SambeekVrijwel direct bespeelt hij hier de trombone. Na de middelbare schooltijd, waar hij het HAVO-diploma behaald, studeert hij vanaf 1982 aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Gert-Jan volgt trombone lessen bij Henri Aarts en HaFa-directie lessen bij Jean-Pierre Laro en Jan van Ossenbruggen. In 1997 volgt hij nog een jaar cursus bij Jan Cober.

  In respectievelijk 1988 en 1987 sluit hij deze opleidingen succesvol af. Daarnaast richt hij met mede studenten het Daniel Speer Trombone Consort op waarmee diverse compactdiscs worden opgenomen en vele nationale en internationale optredens verzorgd worden. Ook worden diploma’s behaald voor Tenor-Tuba, bij Piet Joris en Kamermuziek aan het Brabants Conservatorium.

  Tussen 1986 en 1988 is Gert-Jan o.a. trombonist en tenor-tuba speler bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Hier speelt hij onder leiding van dirigenten als Anton Kersjes, Adam Gatehouse en Ed Spanjaard.
  In oktober 1988 wordt hij aangesteld als trombonist bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen. Hierna volgt in 1998 een aanstelling als 1e trombonist bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Door reorganisatie binnen de militaire muziek van de Koninklijke Landmacht wordt de KMK te Den Haag opgeheven en volgt in 2005 plaatsing  als 1e trombonist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ (FkKLBW) te Vught. Door de opheffing van het FkKLBW per 2013 heeft hij de militaire muziek in januari 2012 verlaten.

  Naast zijn activiteiten als trombonist is Gert-Jan Rongen reeds vanaf 1985 actief als dirigent van diverse amateur blaasorkesten. Thans is Gert-Jan dirigent bij Fanfare St Caecilia te Ammerzoden, Jeugdharmonie St. Caecilia te Blerick, Fanfare DES te Hedel en Fanfare St. Aldegondis te Maasbree. Diverse andere muziekverenigingen hebben onder zijn leiding gestaan, w.o. ook vele jeugdorkesten. Gert-Jan probeert een zo breed mogelijk repertoire na te streven met als doel elke muzikant te laten genieten van zijn of haar hobby, gebruikmakend van het hoogst haalbare maar het individuele niveau niet uit het oog verliezend. Hierin is hij leidend en adviserend op basis van gelijkheid. Samenwerking staat bij hem hoog in het ‘muzikale’ vaandel.

 • Repetities:

  Donderdagen 20:00 – 22:15 uur

  Locatie:

  Gelre’s End Hedel
  Molendijk 1

   

  Meespelen?


  We zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Wil je graag een repetitie bijwonen of heb je vragen, neem dan contact met ons op.

  Verstuur