• Muziekschool DES

 • Muziekschool DES is onderdeel van Muziekvereniging DES Hedel en biedt muzikaal onderwijs voor zowel kinderen als volwassenen. Muziek maken is voor iedereen mogelijk en heeft een belangrijke invloed op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Aan onze muziekschool leer je de beginselen van muziek en kun je na een tijdje een muziekinstrument bespelen. Al snel kun je aansluiten bij een van onze orkesten. 

  Erkende Muziekschool       

  Muziekschool DES is sinds 2000 een officieel erkende muziekschool en heeft daarmee de bevoegdheid om landelijk erkende examens te organiseren in de gradatie A t/m D. Deze examens bestaan uit een theorie-examen met aansluitend een praktijkexamen.

  Ons aanbod 

  Onze muziekschool biedt muziekcursussen voor de allerkleinste muzikanten, muzieklessen voor kinderen en volwassenen en heeft een eigen leerlingenorkest als aanvulling op de individuele muzieklessen.

  Muziek voor de allerkleinsten
  Voor de jongste muzikantjes bieden we de cursussen Triangeltje (2-3 jaar) en DoReMi (4-7 jaar). In deze cursussen zijn kinderen spelenderwijs bezig met muziek en leren ze op een ongedwongen manier de beginselen van muziek maken. Voor kinderen is het van belang dat ze veel plezier hebben in het maken van muziek, daarmee wordt een basis gelegd waarmee ze later verder kunnen.

  Algemene Muzikale Vorming
  Vanaf 8 jaar kan een kind starten met de AMV-cursus waarin kinderen beginnen met het leren lezen en spelen van noten en ritmes. Kinderen maken tijdens deze cursus kennis met verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten. De cursus wordt afgesloten met een examen en een aantal proeflessen op het instrument naar keuze.

  Instrumentaal onderwijs
  Na AMV kan de overstap gemaakt worden naar  Instrumentaal Onderwijs en kunnen leerlingen al snel mee gaan spelen in het opstaporkest.

  Muziek voor volwassenen
  Ook volwassenen kunnen bij onze muziekschool terecht voor instrumentaal onderwijs.

 • Triangeltje

  Muziek is belangrijk in het leven van een kind: baby’s, dreumessen en peuters kunnen echt [...]

  Lees meer

  Instrumentaal onderwijs

  Wil je graag een instrument leren bespelen en na een tijdje kunnen musiceren in een orkest? [...]

  Lees meer

  De cursus AMV, Algemene Muzikale Vorming, is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De cursus [...]

  Lees meer

  DoReMi

  Kinderen genieten van muziek. Een dreumes wiegt bij het horen van muziek heen en weer en later [...]

  Lees meer