Het A-orkest

Het A-orkest van DES staat sinds februari 2019 onder leiding van Kobus Verheij.

Het A-orkest van DES is een moderne fanfare en geeft diverse podiumconcerten per jaar binnen en buiten Hedel.

Naast deze concerten zijn de muzikanten ook actief bij de activiteiten in het dorp, deze optredens zijn in ensemble vorm of in een samengesteld orkest uit heel onze vereniging.

Muzikanten die in het A-orkest mee willen spelen hebben minimaal het B-niveau. Hiermee kan het A-orkest heel diverse optredens verzorgen van een regulier concert tot concours en natuurlijk ons jaarlijks decemberconcert. Tijdens het decemberconcert wordt het Gelre’s End in thema omgebouwd tot concertzaal en wordt een avondvullend programma gegeven. Onze bezoekers kennen dit concert als een gezellig cultureel avondje uit. Mooie muziek samen met vrienden en kennissen.

Het orkest typeert zich als een hechte groep waar onze muzikanten op enthousiaste wijze hun hobby kunnen uitvoeren. Of het nu het wekelijkse moment is om ‘stoom af te blazen’, het samenzijn met je muzikale vrienden of samen wekelijks te werken aan het muzikaal niveau om zo prachtige muziek te maken.

Het orkest komt uit in de 3e divisie van het KMNO. In 2018 werd op het concours in Zutphen 83,75 punten behaald. Een mooie prestatie die terug te zien is in een serie van omroep Gelderland ‘de fanfare’. 14 weken lang werd onze vereniging gevolgd met het A-orkest in het bijzonder. Een mooi kijkje achter de schermen.

 

Repetities:
Donderdagen 20:00 – 22:15 uur

Locatie:
Gelre’s End Hedel, Molendijk 1

Meespelen?
We zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Wil je graag een repetitie bijwonen of heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Meespelen: mail naar voorzitter@deshedel.nl

Share This